• чт. ян. 20th, 2022

Цените на такситата в София по-високи, очакват отлив за кратко

Bychaspic

ян. 2, 2022
Цените на такситата в София по-високи, очакват отлив за кратко

Снимка: архив, БГНЕС

Цените на таксиметровите услуги в София вече са по-високи. Причините за поскъпването са по-високите цени на метана, на авточастите – с около 30 процента, както и на голяма част от стоките. Това каза Петър Владимиров от националния таксиметров синдикат:

„Новите цени са 1,05-1,21 лева минимални тарифи за град София, 1,78-2,19 лева, като тези тарифи не са пипани десет години, така че беше нормално след десет години да има актуализация“, каза Владимиров пред БНР.

От бранша очакват само в първите един-два месеца да има отлив на клиенти с около 10-15 процента.

„Както казвам аз, който ползва такси, няма да се качи на градски транспорт. Нововъведения в автомобилите няма как да има, тъй като в момента работим с доста висок клас автомобили. Единственото нещо, което може би ще се подобри най-вероятно, това ще бъде самата хигиена на автомобила, поддръжката на автомобилите. Сега това, което направи жест държавата, да намали патентния данък на 300 лева, като останалото се компенсира от държавата, тя се поема от министерство на финансите. Това е една помощ към таксиметровите шофьори, която е във връзка с пандемичната обстановка от Covid-19“, каза Владимиров.
 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.