• ср. юни 19th, 2024

Централата на Deutsche Bank в Лондон беше продадена на малайзийска компания за 257 млн. паунда

Bychaspic

мар. 28, 2023

Германската банка трябва да се нанесе в новата си централа в британската столица тази година

Снимка: Bloomberg L.P.

Снимка: Bloomberg L.P.

Малайзийската строителна компания Gamuda купи централата на Deutsche Bank в Лондон, която скоро ще бъде опразнена, за 257 млн. паунда (315 млн. долара). Това е една от най-големите имотни сделки в лондонското Сити тази година, предава Bloomberg.

Gamuda е влязла в партньорство с британската компания за частни капиталови инвестиции Castleforge за покупката на Winchester House, съобщи компанията в комюнике. Купувачите планират да преустроят сградата в устойчив офис за глобални финансови институции, правни кантори и технологични корпорации, допълват те.

Настоящият наемен договор на Deutsche Bank изтича през април 2024 г., а германският кредитор трябва да се нанесе в нова централа над Moorgate в лондонското Сити тази година.

„Winchester House е ключова придобивка“, коментира Майкъл Ковач, партньор-основател на Castleforge. „Мястото ще бъде трансформирано, за да олицетворява нов клас богати на удобства и устойчиви офиси в района“, допълни той.

Пазарът на бизнес имоти във Великобритания е вял в последно време, тъй като растящите лихви намаляват спреда между доходността от първокласни имоти и държавните облигации. Но нови сгради с топ екологични характеристики и дълги наемни договори с клаузи за индексиране на цените се представят по-добре от други видове имоти, тъй като инвеститорите търсят убежище от високата инфлация.

Новата централа в Лондон, в която скоро ще се премести Deutsche Bank, беше продадена за 809 млн. паунда миналата година – значителна отстъпка спрямо първоначалната ѝ оценка. Land Securities Group сключи сделка за продажбата на офис сградата в строеж с отстъпка от 9% от оценката ѝ през март 2022 г.

Deutsche Bank подписа 25-годишен наемен договор за имота с площ от близо 53 хил. кв. м през 2017 г. и ще плаща наем от 38 млн. паунда на година. Landsec все още не е завършила сградата, тъй като строителството ѝ беше забавено от коронавирусната пандемията, когато строителните компании намалиха броя на работниците на място, за да спазят мерките за социално дистанциране.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *