• вт. окт. 3rd, 2023

Янаки Стоилов: Програмата на „Има такъв народ“ е по-близка до тази на ГЕРБ, а не на БСП

Bychaspic

апр. 13, 2021

Тези, които спечелиха изборите, искат, но не могат да направят правителство. Следващите могат да получат подкрепа, но не е сигурно дали я искат.

Това коментира пред БТВ Янаки Стоилов, бивш депутат от БСП. Според него президентът ще спази принципа на даване на мандата първо на най-голямата политическа сила в новия парламент.

Вчера Румен Радев обяви, че няма да бави процедурата. От ГЕРБ пък дадоха заявка, че ще предложат свой кабинет. Победителите реагираха остро на опитите да се неглижира ролята им.
Янаки Стоилов смята, че БСП трябва да се сплоти и да намери отговори на въпросите какво очакват симпатизантите.

„Не се очаква това да бъде нов априлски пленум. Има предложения за конгрес. Вкарването на каквито и да е имена (за председател, бел. ред.), само създават напрежение“, заяви той.

„Сега се решава въпросът дали БСП ще остане основен опозиционен фактор“, подчерта още Стоилов.

Той обясни, че е прегледал предизборната програма на „Има такъв народ“ и смята, че тя е по-близка до тази на ГЕРБ, а не до БСП.

„Аз мисля, че БСП ясно трябва да заяви, че ако тя оказва подкрепа за формиране на кабинет, то е с оглед пандемията, да се направи ревизия на бюджета, да се възстанови парламентаризмът. Ако се формира правителство, то трябва да е с кратък хоризонт до президентските избори“, коментира бившият депутат.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *