• сб. апр. 20th, 2024

Янев на отчет: Показахме нов начин на работа и това е видимо за хората

Bychaspic

сеп. 15, 2021

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че правителството се е постарало да работи според обявените принципи – прозрачност, отчетност и професионализъм. По думите му това е видимо от хората.

Като успех той отчете актуализацията на бюджета, като посочи, че това е успех и на парламента и за първи път от години се прави актуализация на пенсиите.

Премиерът Стефан Янев и членовете на Министерския съвет представят днес отчет за дейността на служебното правителство за малко повече от 4 месеца работа.

Утре президентът Румен Радев ще назначи нов служебен кабинет, който да подготви и проведе вторите за тази година предсрочни избори за парламент, както и вота за президент и вицепрезидент, насрочени за 14 ноември.

„Правителството демонстрира нов начин на работа, прозрачност и отчетност, показа недъзите при изразходването на обществените средства и как тези средства могат да бъдат харчени прозрачно“, посочи Стефан Янев.

Той уточни, че има още работа по Плана за устойчивост, но се надява скоро да бъде изпратен в Брюксел и до края на годината европейските пари да са в бюджета.

Служебният премиер каза още, че България е демонстрирала диалогичност по отношение на Република Северна Македония. Според него, ако се допуснат компромиси сега, ще бъдем свидетели на доста компромиси в бъдеще. Надявам се, че през следващите месеци политиката на следващия кабинет ще бъде подобна, заяви Янев.

Очаквайте подробности!

 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *