• ср. апр. 17th, 2024

Андрей Райчев: Протестът не беше мирен. Протестиращите искаха да чупят, да направят беля

Bychaspic

ян. 13, 2022

Протестът вчера не беше мирен по замисъл. Те по замисъл искаха да чупят, да правят беля. Това е друго явление, не са протестите, с които сме свикнали. Те бяха малко и страшно агресивни. Целта не беше да си изразят мнението, а искаха да счупят вратата на парламента, да влязат вътре и едва ли не да бият депутатите“.

Това коментира пред БНР социологът Андрей Райчев.

Те са някакъв нов вид „Атака“. Но не този съвсем екстремалния, тук се включва някаква по-интегрирана част от обществото. Редовите атакисти бяха много маргинални хора“, каза за протестиращите от „Възраждане“ Андрей Райчев. Според него те поставят под въпрос консенсусни теми в обществото, като европейския консенсус.

Според Райчев премиерът Кирил Петков трябва да разговаря с представителите на протестиращите в парламента – партия „Възраждане“.

„Като цяло нагласата е добра, действа се меко като средства, но твърдо като позиция. Ние не можем да премахнем зелените сертификати заради Европа“.

В предаването „12+3“ Райчев посочи, че паниката, която са вселили властите в Европа, е причинила по-големи вреди от самия вирус.

„Ако управляващите въведат локдаун, ще си докарат народни вълнения. Ако това се натрупа върху меката им позиция за Македония, това ще им докара много неприятности. Твърди мерки ще бъдат груба грешка“.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *