• пт. мар. 29th, 2024

Асен Василев: Ако не спрем кражбите, няма да има пари за нищо

Bychaspic

окт. 2, 2021

За няколко дни „Продължаваме промяната“ се видя, че вече са влезли в преговорите. Те могат да вземат от гласоподавателите на останалите партии.

„Не сме скарани с никого. Избирателите имат глави на раменете си и сами правят своя избор на 14 ноември за коя партия да гласуват“, каза в „Панорама“  по БНТ Асен Василев.

Още по темата

30 сеп 2021 12:45

182

27 сеп 2021 13:53

83

Той изрази силна надежда такова съгласие за управление на държавата ще бъде постигнато в следващия парламент. „Разговорът сме го започнали. Предложили сме принципи, по които смятаме, че трябва да се управлява държавата, ключови решения, по които да се движим и този процес сме го започнали преди изборите.“, уточни той.

По думите му, „Продължаваме промяната“ има по-центристки виждания и политически, и икономически. „Трябва да се намери баланс между икономическата отговорност и ниските данъци, които България има, и възможността да се инвестира в здравеопазване, образование, да се направят достойни пенсии за старите хора. Този баланс при г-жа Манолова е различен, в „Да, България“ е съвсем различен, коментира Василев.

Според него това, в което вярват от „Продължаваме промяната“, най-добре се е видяло при актуализацията на бюджета, а не просто в това дали партията се намира в ляво или дясно.

По думите му, има предложение увеличение на пенсиите при стаж, да се допълват пенсиите да не са под линията на бедността.

„Единствената разделителна линия са по повод спиране на кражбите в държавата. Ако не ги спрем, няма да има пари за нищо“, обяви Василев и допълни, че не трябва да се пипат данъците, но да се събират от всички фирми.

„Това са десни начини за попълване на хазната, но парите трябва да осигурят равен старт на всички и да има достъп до качествено образованието и здравеопазване.“, заяви още Асен Василев.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *