• чт. мар. 28th, 2024

Бойко : Няма да се пускам за президент, иде диктатура на Румен Радев (ВИДЕО)- Публикувано от сайта dailystandart.com във ФБ групата „Аз подкрепям нашият президент“

Bychaspic

май 4, 2021

Бойко : Няма да се пускам за президент, иде диктатура на Румен Радев (ВИДЕО)- Публикувано от сайта dailystandart.com във фейсбук групата „Аз подкрепям нашият президент“

Редакторите на сайта са направили извадка от видеото на Бойко Борисов и колегите му , за да коментират промените в изборният кодекс.

На втория ден на Великден премиерът в оставка Бойко Борисов и шайката му ГЕРБ свикаха брифинг, за да коментират промените в Изборния кодекс и върнатите мандати за съставяне на ново правителство.

Самият Борисов в очеваден пристъп на страх заяви, че няма да се кандидатира за президент и очерта профила на кандидата на ГЕРБ.

„Умен, красив, приет на Запад, с добри отношения на Изток. Коренно противоположен на сегашния разединител на нацията“, сподели с изцъклен поглед Борисов за профила на кандидата на ГЕРБ за държавен глава.

След това добави – „Няма да съм аз“ и не отговори на въпроси дали не описва Даниел Митов.

Критики за Изборния кодекс

Премиерът в остака остро разкритикува някои от промените в Изборния кодекс, сред които машинното гласуване и видеонаблюдението, а също и светкавичното обнародване на Изборния кодекс в Държавен вестник. Той определи като „срамота“ да се накарат хората да работят на Разпети петък през нощта, за да бъде обнародван акта.

“На разпети петък да приемеш закон за три дни при положение, че ние сме имали препоръки по тази тема една година преди изборите. Целта беше ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент. ЦИК се назначава от Радев, а НС за да бъде диктатът пълен, кой ще е председател сега?

Къде му е методологията на НС как ще назначи председател и зам.- председател ако не му дадат удобните хора? Абсолютно погазване на всички принципи. От 20 членове на ЦИК, ГЕРБ имаше 7, всички останали бяха на другите партии”, дуднеше не на себе си Мутрата.

Той добави, че депутатите на ГЕРБ са направили всичко възможно да “предотвратят тези щети, които се нанасят на демокрацията в момента”.

“По какъв критерий ще кажеш в този град и тази секция ще има видеонаблюдение, в онази няма да има? Как така по възможност? Какво значи 100% машинно гласуване? Кога ще правят обществена поръчка и къде ще купят още машини? Кога?”, риторично попита Борисов.

А след това добави – “как ще разнесат машините до САЩ, Азия, с лодки, с ТИР-ове, а там къде ще ги инсталират, кой ще наблюдава кой чука на тези машини или и там са създали организация за фалшифициране. Ако машината се повреди, казват нашите страховити юристи, тогава на хартия. Сетих се коя е печатницата на БСП, където трябва да отпечатат цялото количество бюлетини, каза Борисов.

Още десетки милиони пари на данъкоплатеца ще изтекат в поредното безсмислено състезание, защото и тогава няма да направят правителство, а ще продължи служебното правителство на Радев месеци наред и това е целта. Те не смятат да правят правителство, избягаха от отговорност, харчат парите на данъкоплатците в безсмислени упражнения. Няма да има и следващо правителство, повтори Борисов.

„Над 100 млн. вложихме за избори, демокрацията е скъпо начинание, още повече, че ги проведохме в пандемия. Проведохме ги пред острия поглед на наблюдатели от всички организации. Всички казаха, че изборите са честни. Преди изборите партиите имаха своите програми, тактика на действие, но понеже именно, че демокрацията е скъпо нещо, след това партиите са длъжни заради тези стотици милиони, да направят необходимото да има стабилно управление“. Това заяви Бойко Борисов в понеделник.

Критики и за Корнелия Нинова

Критики на премиера в оставка бяха отправени и към лидера на БСП Корнелия Нинова.

Не може партията на Нинова да каже по-бързо да закриваме парламента, защото Борисов продължава да управлява. Повече от месец имахте, да си бяхте направили едно правителство ако ще да е проформа. Неслучайно не приеха мажоритарния избор, а сложиха дори думичка отпред при редовни. При този парламент, при това взаимоотношение между политическите субекти в България кога ще има пълен мандат – никога, каза Борисов.

ВИДЕОТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

https://fb.watch/5fEVirvkRy/