• пт. апр. 19th, 2024

Борисов: Излъгал ли съм за удължения срок на ваксините?

Bychaspic

дек. 30, 2021
Борисов: Излъгал ли съм за удължения срок на ваксините?

Снимка: БГНЕС

За кое съм излъгал, че са удължили срока на ваксините ли, попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на днешната си пресконференция.

Думите му дойдоха в отговор на въпрос, след като Софийската градска прокуратура отказа да образува разследване срещу него по сигнала на бившия служебен здравен министър Стойчо Кацаров за всяване на паника за ваксинацията.

БГНЕС припомня, че на 24 октомври тази година, Борисов заяви, че „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност – Pfizer – до 30 септември им е срокът за годност“.

Още по темата

30 дек 2021 09:26

87

В сигнала си Кацаров определи изказването като фалшива новина и подчерта, че казаното от Борисов е деянието е с висока степен на обществена опасност в разгара на COVID-пандемията.

„162-ма души са починали днес от COVID-19. Страшно е, че сме първи в света по смъртност. Страната е в пълен хаос по отношение на здравната система и ваксинацията на деца. Безобразията на Кацаров са неизброими“, коментира още Борисов.

Управляващите пазят бюджета, парите, защото те ги разходват. Тази система, която убиваше майките с децата, те оживяха ли? Какво стана с майките от „Системата ни убива“? Нещо промени ли се за тези 10 месеца в полза на тези дечица, попита Борисов по време на пресконференцията.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *