• сб. апр. 20th, 2024

Борисов на среща с българите в Македония: Българското малцинство да се впише в Конституцията

Bychaspic

окт. 28, 2021

Теглим по половин милиард на седмица в България – само дългове! Бяхме за пример на Балканите. Болниците са пълни – всичко лошо, което можеше да си ни се случи, ни се случи.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред представители на българското малцинство в Северна Македония.

„За да има подкрепата ни РСМ, българското малцинство трябва да се впише в Конституцията на Македония“, категоричен бе бившият премиер.

„Северна Македония няма по-близък приятел от България. Трябва да намерим начин да си оправим отношенията. Целият демократичен свят ни се смее на лошата дипломация. За нас е важно Северна Македония да влезе в ЕС“, допълни той.

„Сега България изпада в изолация заради Радев. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри. Той няма как да е е знаел, защото е подписал документ, с който иска КС да не разглежда делото, защото видиш ли, този министър, не е вече министър“, каза Борисов.

„Провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията. Импийчмънт ще му направи българският народ“, разкри лидерът на ГЕРБ.

„Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете“, обърна се бившият премиер.

Македонските представители поискаха да се решат проблемите с човешките права, а така и децата ни в Македония да не страдат. Те бяха категорични, че имат право да са българофили, а според правителството на РСМ те не съществуват.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *