• пт. мар. 29th, 2024

БСП: Радев обедини гнева на хората срещу управлението

Bychaspic

окт. 5, 2021

„Декларираме, че кандидатпрезидентската двойка на БСП са Румен Радев и Илияна Йотова. Тук нямаме разнопосочност на действията и мненията. Никой от кандидатите не е за подценяване. Основно три двойки вървят като силни кандидатури. Добрият тон във всяка една кампания е в полза на доброто ориентиране и спокойствие на избирателя, за да може да направи правилния избор“, каза Веска Ненчева в „България сутрин“.

Тя е водач на листата на БСП в област Пловдив. Ненчева обърна внимание, че в предизборната кампания не би трябвало да става въпрос за противопоставяне, а за конкретизиране на политики.

Още по темата

4 окт 2021 16:55

45

29 сеп 2021 11:13

91

Според нея в президентската кампания има няколко неща, върху които трябва да бъде поставен акцент – национална сигурност, суверенитет, външна политика.

Относно новосъздадения проект „Продължаваме промяната“ Ненчева посочи, че новите политически субекти трябва да си дават сметка какво може да се очаква от тях и какво могат да дадат.

„Защото видяхме какво се случи в 46-ия парламент. Голямата сила на ИТН се изрази в 65 депутати, които решиха, че ще направят невъзможното, за да направят правителство, но това не се случи“, припомни социалистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите й посланията за разединението се изтъркват като употреба.

„Всичко онова, което направи като действия президентът Румен Радев, по-скоро беше обединяване на гнева на хората спрямо онова, което беше установено като начин на управление в последните 12 години. Дори в социалната политики, а и не само, в момента берем гнилите плодове на тази политика“, заяви Ненчева.

Тя коментира и информацията за изгонването на БСП от централата на партията от страна на служебното правителство.

„Имам информация за изпълнителен лист в размер на 250 хил. лв., които БСП дължи за наем. По силата на Закона за партиите, който приехме 2019 година, парламентарно представените партии не плащат наем на помещенията и сградите. До този момент БСП плаща до стотинка наема на сградата „Позитано“ 20. Това е меко казано провокация. Точно в този момент областен управител да си позволи такова действие означава най-малко гонене от сградата, която ние ползваме 30 години“, обясни тя.

Ненчева подчерта, че областният управител трябва да понесе своята отговорност в това „непремерено действие“.

Прессекретариатът на президентската институция излезе с позиция по темата, в която се казва, че твърденията за изгонването на БСП от партийната централа са целенасочена манипулация и част от предизборната кампания.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *