• чт. мар. 28th, 2024

Валентин Вацев: Преходът свърши вчера! Днес е първият ден на новия политически цикъл

Bychaspic

апр. 5, 2021

„Днес е първият ден на новия политически цикъл след цикъл, продължил 30 години. Досегашната политическа система катастрофира… Слави Трифонов ще бъде титуляр и фаворит на сегашната политическа пролет“. Това каза пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

По думите му трите системни партии са в исторически залез:
„Партията на българското чиновничество няма възможност да управлява под името ГЕРБ, а БСП се е превърнала в бойно поле между Свидетелите на Станишев и Корнелистите от седмия ден. Партията на баланса и опосредяването ДПС не можа да удържи позициите си“.

В предаването „12+3“ Вацев допълни:
„Слави Трифонов ще управлява както Джо Байдън в САЩ. Байдън не управлява, а управляват неговите над 200 съветници. Не трябва да гледаме личния характер на Трифонов, интересното е кои политически елитарни управленски кръгове ще вземат позиции в сенчестото място зад гърба му. Те могат да дойдат от ГЕРБ, БСП, СДС…

Предстои ГЕРБ да се преориентира към Слави Трифонов и ако той не внимава, може да получи огромна зестра от влюбеното във властта държавно чиновничество. В дебрите на ГЕРБ ще започне разлепване от тялото на партията и ще започнат да се движат свободните йони на българския държавен чиновник“.

Според анализатора за САЩ е важно дали България ще има правителство, което да е готово да е готова да участва в антируската кампания.

„Има кой да каже кое е правилното правителство за България. България е част от натовския антируски фронт“.
Вацев прогнозира нови избори до началото на следващата година.

Интервюто с Валентин Вацев можете да чуете ТУК

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *