• пт. мар. 29th, 2024

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Аз съм за човека на действието, а не за човека на кабинета

Bychaspic

окт. 3, 2021

Аз съм за човека на действието, а не за човека на кабинета. Това каза вицепрезидентът на Република България и кандидат за нов мандат Илияна Йотова в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

„Много съм против такова разделение, защото някак си противопоставяме интелектуалец и генерал, което не е добре“, каза тя. По думите й в обществото има достатъчно разделителни линии.

Илияна Йотова заяви, че познава проф. Анастас Герджиков. „Аз неведнъж съм гостувала в Софийския университет. Смятам, че се разбираме чудесно. Като опонент не го познавам, ще трябва да го чуем с първите му послания, с гледната му точка по различни теми – вътрешни и международни. В крайна сметка г-н Герджкиков си става една политическа фигура, защото неговата кандидатура си е политическа, зад нея стои партия ГЕРБ. От тук нататък ще разсъждаваме и върху тази плоскост“, допълни още тя.

Вицепрезидентът отговори и дали е разочарована, че Бойко Борисов не е приел хвърлената ръкавица. „Честно казано – да. Очаквах този сблъсък. Четири години като че ли противопоставянето ни вървеше точно по тази линия – генерал и генерал, ако трябва да вляза във вашата стилистика и риторика, но той някак не посмя“, коментира още Йотова.

Тя коментира и изказването на президента Радев, че Борисов се крие под тогата на ректора. „Вижте тогата е нещо много свещено и много специално особено когато се открива академичната учебна година. Възпитаник съм на Софийския университет и помня тогава в два случая, когато ме приеха и когато ми дадоха дипломата“, каза Илияна Йотова.

Вицепрезидентът подчерта, че тогата се счита на олицетворение на познанието към истината и според нея е грубо да се използва за политически цели

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *