• сб. апр. 20th, 2024

Владимир Перев: Никой не е изненадан от твърдата българска позиция

Bychaspic

ян. 11, 2022

„В Македония всички очакваха заседанието на КСНС. Никой не е изненадан от твърдата, ясна и чиста позиция на президента Румен Радев. Няма никакви изненади по отношение на това какво е казано и какво се очаква от българския премиер и от българската актуална политика по отношение на Македония в този момент.“ Това заяви пред БНР журналистът от Република Северна Македония Владимир Перев.

„Кирил Петков идва в Македония да разговаря за неща, за които много отдавна е говорено и не е постигнато досега никакво съгласие“, допълни Перев.

В предаването „Преди всички“ той посочи, че не трябва толкова да се занимаваме „с високи теми и големи мъдрости“, а „малко да приземим топката, да се смирим и да гледаме с по-обикновени очи към политиката“.

Премиерът на РСМ е „командван от сили извън Македония“, отбеляза още журналистът.

Една по-голяма част от македонците са възпитани да мразят българите, подчерта Перев. По думите му македонците мразят и сърбите за друго, а албанците за трето.

Според Владимир Перев голяма част от македонците мислят, че „американците, англичаните или ЕС ще притисне България“, а тя ще се съгласи, защото винаги е била „притискана от руснаците, от Москва, България е била окупирана държава, че никога не се е развивала самостоятелно“.

„Американците са царе на правене на компромиси, обаче за чужда сметка. Защо не направят компромиси и да пуснат мексиканците да живеят в Ню Мексико или в Тексас“, коментира македонският журналист.

„Не може да има компромис между Македония и България“, смята той.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *