• чт. мар. 28th, 2024

Владимир Путин: Преодолявахме заедно трудностите на отиващата си година

Bychaspic

дек. 31, 2021

Преодолявахме заедно трудностите на отиващата си година, заяви в новогодишното си обръщение към руските граждани президентът Владимир Путин.

В словото, разпространено от ТАСС, държавният глава говори за семейството и приятелите, за топлината на дома и нито веднъж не назова конкретно външнополитическите предизвикателства пред огромната страна.

„Всички нас сега ни обединява надеждата за предстоящи добри промени, но ние разбираме, че е невъзможно да ги откъснем, да ги отделим от събитията на отиващата си година. Ние се сблъскахме с колосални предизвикателства, но се научихме да живеем в най-тежките условия, да решаваме сложни задачи. И успяхме да направим това благодарение на нашата солидарност. Заедно продължихме да се борим с опасната епидемия, която обхвана всички континенти и засега не отстъпва. Коварната болест отнесе десетки хиляди животи. Искам да изразя искрената си подкрепа за всички, които са загубили родни, близки хора„, каза в обръщението си Путин.

„Твърдо и последователно отстоявахме нашите национални интереси, безопасността на страната и нейните граждани. В съкратен срок възстановихме икономиката и по много позиции сега реализираме стратегически задачи“, посочи в словото си за Новата 2022 г. Владимир Путин.

„Нерешените проблеми са много, но ние преминахме достойно през тази година“, подчертава държавният глава. „Всеки на своето място се стремеше да изпълни своя дълг, да направи не само това, което е по силите му, но и много повече – да помогне на тези, на които им е най-трудно“, продължи той.

Главната цел на нашите усилия е увеличаването на благосъстоянието на гражданите, подчертава Владимир Путин.
„Искам отделно да поздравя с Новата година всички, които сега изпълняват своя професионален и войнски дълг, спасяват и се грижат за болните, намират се на боен пост, осигуряват реда“, каза руският президент.

В заключение Владимир Путин заяви:

Нека във всеки дом има колкото се може повече радостни събития! Нека по-често се създават нови семейства и се раждат деца.

Нека те да пораснат здрави, умни, честни и свободни.

Нека любовта бъде във всяко сърце и нека вдъхновява всички нас за достигане на поставените цели и за покоряване на най-големите висини в името на нашите любими хора и на нашата единствена велика Родина!“

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *