• пт. апр. 19th, 2024

Володимир Зеленски: Ще си върнем Крим

Bychaspic

окт. 26, 2021

„Ще си върнем Кримския полуостров“, това каза украинският президент Володимир Зеленски, предаде ТАСС.

С тези думи държавният глава на източноевропейската страна коментира днешно решение на Апелативния съд в Амстердам. Нидерландските магистрати постановиха, че колекцията, наречена Скитско злато, принадлежи на Украйна и трябва да бъде предадена на съответните институции в тази страна.

„Днес извоювахме дългоочаквана победа. Върнаха ни Скитското злато. След това решение ще си върнем Крим“, заяви президентът.

Около 2000 златни предмета от четири украински музея, намиращи се в Крим, бяха докарани в Амстердам през февруари 2014 г. и изложени в тамошен музей. През март 2014 г. Москва анексира Крим. Малко след това от управата на нидерландският музей реши да не предава експонатите нито на Русия, нито на Украйна. От културната институция тогава казаха, че искат да видят съдебно решение и ще се съобразят с него.

След дълги изслушвания днес Апелативния съд в Амстердам постанови, че златната колекция е собственост на Украйна и трябва да бъде предадена на тази страна.

Руската медия отбеляза, че днешното решение може да бъде обжалвано. Според адвоката, представляващ интересите на Русия, Роб Майер има вероятност въпросът със Скитското злато да стигне до Върховния съд на Нидерландия.

Източник: http://epicenter.bg

One thought on “Володимир Зеленски: Ще си върнем Крим”
  1. Семейството ми и многобройните ни приятели, познати и съмишленици ще подкрепим Президент Радев! Защо? Затова, защото на фона на другите кандидати, Президент Радев е открит враг на Борисовата хунта и другите мафиотски структури на шайките у нас! Изключително крупният лъжец, крадец, убиец и разбойник Борисов заедно с аверите си, представляват най-голямата заплаха за Националната Сигурност не само на България, но и на Европа, и на САЩ! А ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ Е ПРАТЕНИКЪТ НА БОГА, ЗА СПАСЕНИЕТО НА Българския Народ ОТ ЗЛОВЕЩИТЕ НИ ПОРОБИТЕЛИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *