• сб. апр. 20th, 2024

Времето: И днес ще бъде слънчево, но докога?

Bychaspic

окт. 5, 2021
Времето: И днес ще бъде слънчево, но докога?

Снимка: БГНЕС

Минималните температури тази сутрин са от около нула градуса в отделни райони на Западна България, където ще се образува слана, до 10-13° по морския бряг.

Днес ни очаква слънчево време, временни увеличения на облачността ще има над източните райони. Максималните температури ще са между 19° и 24°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е променлива и валежи са малко вероятни. Сутринта в отделни райони ще има мъгла. Максималните температури ще са между 18 и 20°, а на морската вода е 18-19°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

В сряда времето и температурите все още ще са без съществена промяна. Над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, но по-късно след обяд от запад ще започне увеличение на облачността. Над източната половина сутринта ще има значителна ниска облачност или мъгла, след обяд облачността ще се разкъса и ще намалее.

Още през нощта срещу четвъртък облачността навсякъде ще се увеличи и през следващите дни ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, по-често, на повече места и повече по количество в Западна България. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните ще се понижават.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *