• чт. мар. 28th, 2024

Вучич: Великите сили ще поискат изчезването на Република Сръбска до пролетта

Bychaspic

окт. 14, 2021

Великите сили ще поискат изчезването на Република Сръбска до пролетта и Сърбия ще бъде подложена на голям натиск. Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич при среща с представители на сърбите от Косово в южната част на страната, цитиран „Новости“.

Вучич заяви, че „това ще падне върху раменете на Сърбия“ и че Сърбия ще се изправи пред труден период.

Освен това той заяви, че Прищина „е имала подкрепата на мощна чужда сила“ за действията си вчера. „Една от страните от Квинтата, страна извън Европейския съюз (ЕС), е оказала подкрепа на албанците от Прищина да проведат нова акция срещу сърбите. Не си мислете, че по-късно няма да получат подкрепата и на други страни, но Съединените щати (САЩ), Великобритания, Германия, всички те ще подкрепят Прищина“, каза Вучич.

Той заяви, че Сърбия ще бъде със сърбите в Косово. „Каквото и да се случи и каквото и да решите, знайте, че Сърбия ще бъде с вас във всеки един смисъл. Ще помолим НАТО да си свърши работата и да защити сърбите. Ако те не искат да го направят, ще бъдем принудени да реагираме

Повярвайте ми, това не е Сърбия, каквато беше преди. Готови сме да защитим народа си, да се борим за интересите си и да спечелим тази борба“, заяви Вучич, обръщайки се към сърбите от Косово.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *