• пт. апр. 19th, 2024

„Възраждане“ след среща с Петков: Отпадането на зеления сертификат ни беше отказано

Bychaspic

ян. 14, 2022

Не се чува гласът на хората и трябва да се стига до протести. Властта достигна до извода, че е време да започне да води диалог с хората, които имат друго виждане за случващото се в последните две години. Това заяви  зам.-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев след среща при премиера Кирил Петков.

Срещата беше конструктивна. Ние поискахме отпадане на зеления сертификат, което на този етап беше отказано. Но сме сигурни, че работната група, която ще се сформира, ще доведе до отпадането му и ние ще сме трезвия разум в Европа, посочи Ганев.

Работната група, която ще се сформира, ще бъде с учени, които защитават тезата, че трябва тези мерки да продължават и учени като доц. Мангъров, които са на съвсем друга позиция и смятат, че на това нещо трябва да се сложи край. Към тази работна група ще има представители на „Възраждане“, един от тях ще е Деян Николов, каза още Ганев.

Днес поискахме от министър-председателя да отпадне безумието децата ни да се тестват в училище, както и да отпадне безумието хиляди деца да не бъдат допускани до учищище, защото отказват да носят маски и да се тестват, премиерът отказа, разказа още  зам.-председателят на „Възраждане“.

Ако исканията на „Възраждане“ не бъдат уважени, Ганев посочи, че протестът им ще придобие по-големи мащаби.

Премиерът Кирил Петков разговаря с представители на партия „Възраждане“ сред тях са заместник-председателите на партията – Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров, в качеството му на здравен експерт на формацията.

Срещата стана възможна след отрицателен PCR тест на Петков, който беше в изолация заради положителен резултат за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се в понеделник Консултативен съвет за национална сигурност при президента.

Според Ганев от „Възраждане“ са били подложени на репресии години наред от различни структури в държавата, сред тях и тази, която се ръководи от Сотир Цацаров. Оставката на Цацаров е изключително закъсняла. Надявам се да има последствия за него, да има разследвания, отбеляза Ганев.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *