• пт. апр. 19th, 2024

Вървим на зле, почти всеки с температура е с COVID-19!

Bychaspic

окт. 14, 2021

„Връща се старото положение, когато почти всеки, прекрачил прага на кабинета ми с температура, е с COVID-19. Вървим на зле!“. Това каза д-р Валентин Янев, личен лекар, пред БНР.

Той подчерта, че при Делта варианта не винаги се губи обоняние и вкус, което прави трудно различаването на коронавируса от грипния вирус, характерен за сезона.

Още по темата

14 окт 2021 08:47

258

14 окт 2021 06:15

204

По думите на д-р Янев COVID зоните са добре замислени, късно създадени и лошо функциониращи.

„Тези COVID зони не могат да изпълнят работата, за която са създадени. Трябва да има персонал, да разполагат с рентген, с лаборатория, тестове и лекари. Мои пациенти, които са потърсили помощ в COVID зони, ми казват, че не са получили такава. Пак работата ще трябва да я свършим ние, личните лекари. COVID зоните са нежизнеспособни – трябва да работят, а не само на хартия. Аз не съм усетил облекчение от съществуването на COVID зоните“ каза лекарят.

Д-р Янев беше категоричен, че безплатно лечение и лекарства в COVID зони няма, а пациентите всичко се плащат.

„Ако тези хора минат през моя кабинет, аз мога да им направя безплатно рентген и да им пусна безплатно тест, когато подозирам COVID, но това дали става в COVID зоните – не. Тоест идват пак при нас“, обясни той.

Лекарят изказа съжаление, че в България се допусна антиваксърски и конспиративни настроения да вземат връх и да разколебаят огромна част от хората да не се ваксинират.

„Трябва да се въведе задължително ваксиниране на определени групи хора, работещи в структуроопределящи отрасли и са свързани с националната сигурност“, категорично заяви д-р Янев.

 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *