• пт. апр. 19th, 2024

Ген. Атанасов: Няма да преговаряме с БСП, ако искат – да ни подкрепят идеите!

Bychaspic

апр. 12, 2021

Пълен провал в отношенията си със Северна Македония правителството, което си отива, претърпя . Слави Трифонов и неговата формация са на ход. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV съпредседателят на „Демократична България“ генерал Атанас Атанасов.

Той посочи, че България има национален интерес Северна Македония и другите западни страни от Балканите да бъдат присъединени към ЕС – при зачитане на националните интереси. Според ген. Атанасов трябва да се работи по въпроса за преговорите със Скопие.

Според Атанасов ГЕРБ нямат никакъв шанс да съставят правителство, защото са политически изолирани. Втората политическа сила е наред. Ние имаме готовност да обсъдим с формацията на Слави Трифонов по какъв начин да бъде формирано мнозинство и правителство

Съпредседателят на „Демократична България“ уточни, че: „Няма да преговаряме с БСП, но ако те подкрепят нашите идеи, това е тяхно право“.

Към този момент има две тенденции – да се състави правителство или да вървим към нови избори и служебен кабинет на Румен Радев. Право на БСП е подкрепят правителство, в което участваме. Проблемът не е в „лявото“ и „дясното, а в статукво и борбата с него. Не се виждаме с ДПС на власт, а само в правителство с антикорупционна програма. ДБ ще се бори да се възстанови парламентарната република. Да се вземат прозрачни решения в Народното събрание“, каза още ген. Атанасов.  

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *