• пт. апр. 19th, 2024

Ген. Василев: Тактиката на полицията на протеста пред НС беше грешна, трябва да се носи отговорност

Bychaspic

ян. 15, 2022

Няма как охраната от НСО да държи сметка на депутатите как да се държат. Те могат да им направят забележка. Всичко зависи от самия депутат, поведението му е негова отговорност. А промяна на закон в това отношения няма да свърши работа. Това каза това каза в предаването „Офанзива“ по Нова нюз бившият директор на полицията ген. Васил Василев по отношение на действията на някои депутати по време на протестите пред парламента, организиран от „Възраждане“.

При влизане в парламента могат да се случат много неща, но сградата на Народното събрание е обект от националната сигурност, такова нещо не бива да се случва с нея, категоричен бе той.

Васил Василев припомни, че работата на полицаите е да не допускат повреда на имущество и действия, които да водят до опасност за живота и здравето на хората.

Според него е било грешка, че по време на протеста полицаите са били без маски и без подходящо оборудване. Това, че имаше рекорден брой заразени с COVID, а на този протест на „Възраждане“ имаше струпване на много хора, без да се спазват никакви мерки. Трябва да се носи морална отговорност, а може и наказателна, добави ген. Василев.

Според него и тактиката на бутане от страна на полицията е била погрешна, тъй като е опасна и пълна с възможности за наранявания.

Всички трябва да знаят, че когато се ходи на протест, е ясно, че ще има провокации, че ще има съпротива, заяви Васил Василев.

Според него е било нужно да има пропускателни пунктове, полицаите да са оборудвани, както и е липсвал ръководител от страна на полицията, който да владее и контролира случващото се на протеста.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *