• пт. мар. 29th, 2024

Десислава Атанасова: С „Има такъв народ“ имаме 126 гласа, да въведем мажоритарен вот

Bychaspic

апр. 17, 2021

Основната цел на всички други партии в парламента е да разрушат е някакъв модел, а не да съградят нещо. Това заяви в „Панорама“ на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Народът направи своя избор и той отреди отново първото място на ГЕРБ. В 24 области ГЕРБ е първа политическа сила. Вчерашният ден показа ново мнозинство. Днес то гласува странно по различни въпроси, подчерта тя.

„Направи ми впечатление, че натоварените с отговорността досега за държавата говорят с грижа, говорят какво ни очаква. Смятате ли, че държавата единствено и само се състои от конфронтация и противопоставяне?“, попита тя.

„Бойко Борисов е в отпуск. През последните 10 години, когато има нужда той е навсякъде. Колко пъти колегите от опозицията са задали адекватни въпроси към министър-председателя“, посочи Атанасова.

„Винаги сме доказвали, че за нас родината е най-важна, не властта. Подавали сме и друг път оставка. „Планът за възстановяване и развитие е над 300 страници. Той е работен от над 240 експерта. 38 сесии има между българските екипи и ЕК. Той е качен на сайта на НС и може да се види от всички. Предложихме той да бъде внесен от следващото правителство, защото остава много малко време. Ние сме готови още сега този план да бъде представен в ЕК. Ние сме отговорни, защото става въпрос за финансов ресурс за България“, подчерта Десислава Атанасова.

По думите на зам.-председателят на НС от ГЕРБ беше единствената партия, която работеше активно за прокарване на мажоритарното гласуване. Сега ще го направим отново. Заедно с представителите на „Има такъв народ“ имаме 162 гласа и можем да го прокараме, но те се отказват, стана ясно от думите ѝ.

Даниел Митов е познат политик, с добра биография и изключително подходящ за поста министър-председател. Г-н Борисов се отказа от двете си депутатски места, от имунитета си, от поста си, защото е човек с проевропейска позиция, обясни Десислава Атанасова.

„За нас е важно да има стабилност в държавата ни. Не е отминала пандемията, здравната криза в Европа не е отминала, задава се икономическа криза. Важно е да има сериозно мнозинство, което да взема тежки решения, когато се налага. Досега беше лесно, но времето на обещанията свърши, трябва да се вземат тежки решения, които са непопулярни“, предупреди тя.

„Говорил ли сте с „Мутри…“ , „Има такъв народ“ да подкрепят вашите Конституционни промени… Не сте ни поканили на разговори“, репликира тя Христо Иванов от ДБ.

Тя заяви, че когато се налага, премиерът е навсякъде, а когато не е идвал в Народното събрание, това е било, защото въпросите не са били адекватно зададени към него.

Атанасова каза, че ако днес депутатите са искали информация за Плана за възстановяване и устойчивост, е имало кой да им я даде, защото вицепремиерът Томислав Дончев е бил в залата, но те не са пожелали да го изслушат.

„Може би в понеделник ще внесем нашия законопорект за мажоритарни избори в два тура, с „Има такъв народ“ имаме 126 гласа, ние не се плашим от мажоритарен вот, но явно някой друг се плаши“, каза още Десислава Атанасова.

За избора на ГЕРБ да номинира Даниел Митов за премиер тя обясни, че Борисов дава път на младите.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *