• пт. мар. 29th, 2024

Дмитрий Песков: Русия се готви за най-лошия сценарий с американските санкции

Bychaspic

апр. 8, 2021

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия трябва да е готова за най-лошия възможен сценарий по отношение на налаганите от САЩ санкции, заради, по думите му, враждебната и непредсказуема политика на Вашингтон, предаде Ройтерс.

САЩ заплашиха да наложат нови санкции на Москва заради отношението към хвърления в затвора опозиционен лидер Алексей Навални и други проблеми. Това постави под натиск курса на рублата и котировките на руските пазари.

„Враждебността и непредсказуемостта на действията на САЩ ни карат да сме принципно готови за най-лошите сценарии“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Отношенията между Русия и САЩ рязко се влошиха миналия месец, когато Русия отзова посланика си, след като президентът Джо Байдън заяви, че президентът Владимир Путин е убиец.

Руският външен министър Сергей Лавров, който е на посещение в Казахстан, заяви, че политиката на Вашингтон поражда безизходица в двустранните отношения.

„Може да се каже, че такава политика на САЩ към Русия води до абсолютна безизходица и дори може да се каже, че е глупава“, заяви Лавров, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че „дори провашингтонска структура като Атлантическия съвет вече публикува материали, в които критикува тази линия на САЩ към Русия“.

Източник: БТА

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *