• вт. апр. 30th, 2024

Докладът за „Боташ“ и „Булгаргаз“ все още не е в парламента

Bychaspic

апр. 17, 2024

От днешното пленарно заседание стана ясно, че председателят на временната комисия Жечо Станков все още не е внесъл доклада за „Боташ“ и „Булгаргаз“. По думите на председателя на парламента Росен Желязков, все още не са изтекли сроковете и доклада не е внесен. От това се възмутиха от ПП-ДБ, „Възраждане“ и „БСП за България“.

„Не разбирам защо се прави временна комисия, след като резултатите не се гледат в пленарна зала. Започвам да мисля, че има скрити подбуди при положение, че всички партии единодушно приехме доклада“, коментира Борислав Гуцанов от „БСП за България“.

Йордан Тодоров от „Възраждане“ изрази мнение, че този доклад не трябва да бъде покриван. „Става въпрос за много пари и не разбирам защо няма да бъде разгледан“, коментира още той.

Изкуствено задържане на доклада видяха и от ПП-ДБ, тъй като един от участниците в сделаката е избран за служебен министър на енергетиката. “Ако не бъде разгледан в зала и не бъде даден на прокуратурата, това означава, че възпрепятствате да се изясни ситуацията. Вие, господин Станков, лично ще поемете цялата вина и отговорност“, каза Мартин Димитров от ПП-ДБ.

Коментар по темата направи и председателят на временна комисия Жечо Станков от ГЕРБ-СДС: „От гледна точка на това вие като председател няма как да знаете, че колегите бяха запознати лично от мен, с изключение на Мартин Димитров, който не е член на комисията. Искам да благодаря на всички от комисията, защото бяха проведени седем заседания. Аз лично написах доклада след като изчетох всичко. Единствен Йордан Тодоров е вторият прочел всички хиляди страници. Това, което ме учудва обаче е, че има новопостъпила информация с гриф, излизате и говорите неща, които са неистини“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *