• ср. апр. 17th, 2024

ДПС: Свръхпечалбите от тока от ВЕИ да отиват за общини, детски градини, училища и социални заведения

Bychaspic

май 18, 2022

Парламентарната група на ДПС настоява в пленарната зала са бъде обсъден проектозакон, с който се предвижда необоснованата печалба на производители на ток от ВЕИ да се преразпределя в помощ на общини, детски градини, училища, старчески домове и социални заведения, предава БНР.

Проектът е предложение на ДПС. Заместник-председателят на енергийната комисия в парламента Рамадан Аталай призова управляващите да приемат исканите мерки.

„И не знам защо не го включвате! Ако целта ви е да откраднете идеята, ние чисто и просто ще се откажем, ще ви дадем законопроекта, ще махнем подписите“, категоричен бе Аталай.

„Но, да оставите в ръцете на производители на зелена енергия 360 милиона, включително още 1,5 млрд. от необоснованата печалба в онези предприятия, които не влагат нищо в суровинната си база наново, а всеки ден тука да ни предлагате точки, които абсолютно са проинфлационни и не помагат на вашето управление, наистина ми е неудобно повече да изляза на тази трибуна,“ аргументира се депутатът от Движението за права и свободи.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *