• пт. мар. 29th, 2024

Жълт код за опасен вятър в 10 области в първия ден от новата година

Bychaspic

ян. 1, 2022

Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина от страната и над планините, по-често значителна, но без съществени валежи. Ще се затопли още и максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София – около 12°.

Ще бъде обаче ветровито – с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен вятър от запад-северозапад. В 10 области в страната е в сила предупреждение от първа степен – код жълто.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините облачността ще е променлива, преди обяд предимно значителна. Само на изолирани места ще превали слабо. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – 8°, на 2000 метра – около 2°.

В неделя вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са малко по-високи, но дневните слабо ще се понижат.

В средата на седмицата югозападният вятър ще се смени със северозападен, с него бързо ще нахлуе по-студен въздух и ще започне захлаждане. През нощта срещу четвъртък на много места от запад на изток ще превали, като с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *