• сб. апр. 20th, 2024

Иван Ченчев: За БСП Румен Радев е безалтернативен

Bychaspic

окт. 4, 2021

Връзката между президента Румен Радев и БСП е абсолютно доказана, в генезиса на неговата политическа кариера и неговия политически успех стои БСП. БСП е основната партия, която преди издигна и чрез своята кандидатура спечели, и сега разбира се, ще защитава своя избор на президента Радев.

Това заяви в „Денят започва“ на БНТ ексдепутатът от БСП Иван Ченчев. По думите му подкрепата от други политически партии говори за успеха на президента Радев да консолидира подкрепа за себе си.
„Той търси едно широко одобрение в България. Това кои и какви партии са го подкрепили, нека ви отговори той. Румен Радев е безалтернативен за нас“, каза още Ченчев.
На въпроса скриха ли се партиите зад Инициативни комитети при издигането на кандидат за президент, той отговори, че БСП не може да се крие зад каквото и да било политическо действие.

„Това беше наш подход, който целеше още на миналите президентски избори да разтвори ветрилото, да подобри неговият обхват, за да може нашият кандидат да спечели, това се случи тогава, разчитаме и сега да стане същото“, коментира депутатът.
Според него другите партии в много от случаите са бягали от отговорност, а БСП е доказала през това време, че може да носи отговорност и да застава зад решенията си било то по отношение на президентството, било то в парламента и извън него.

Иван Ченчев заяви, че БСП не се притеснява за коя партия президентът Румен Радев ще дръпне повече гласоподаватели.
„Гледаме към изборите. Явяваме се на едно състезание, в което всеки български глас е важен и ние се стремим и се борим за него“, допълни депутатът от БСП.

Той посъветва „Продължаваме промяната“ да не бързат, защото е имало и друга партия, която е заявявала сериозни неща по отношение на промяната, а такива неща не са се случили.
„Много от социологическите агенции дават между четвърто и пето място на тази партия. Така че нека малко да се смирят и по-разумно политически да действат в тази ситуация“, каза Ченчев.

По думите му проф. Герджиков е сериозно име и представлява сериозна институция, и според него е най-сериозният съперник на Румен Радев, а Лозан Панов няма шанс.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *