• чт. мар. 28th, 2024

Ива Митева: Само „Има такъв народ“ иска промяна

Bychaspic

окт. 3, 2021

„И двата парламента показаха, че единствената партия, която иска промяна е „Има такъв народ“. 

Това заяви пред БНТ бившият шеф на парламента Ива Митева. 

„Ако при нас имаше задкулисие щяхме да направим кабинет. Проблемите са другаде, а не в специализирания съд и прокуратура. Проблемите са в здравеопазването и образованието“, допълни тя.

„Аз дългата ръка на ДПС не съм я почувствала. Всичко тръгна от такива приказки. Декларацията на Христо Иванов. Не искам да коментирам Татяна Дончева, защото човек, който с лека ръка изказва лъжи, няма място в политиката“, допълни Митева.

„ИТН застана зад Румен Радев защото се оказа силен мъж. Защото той се противопостави на това, което се случва в България. Хубаво е да има повече кандидати. Защото няма нищо по-добро от това да има състезание“, каза още Митева.

Още по темата

2 окт 2021 12:40

63

2 окт 2021 12:10

428

„Дали си първа, втора или трета политическа сила в България няма значение. Заради това не излъчихме свой кандидат“, каза още тя.

„Актуализацията на бюджета не се дължи на Асен Василев и служебния кабинет. А е дело на парламента. Депутатите дадоха допълнително половин милиард лева. За пенсии, култура, бизнес“, допълни тя. 

Митева добави още, че министерството на културата „проспало всичко“ и не бе внесло актуализация. „Ние го направихме“, изтъкна Митева.

Според нея внесените промени в съдебните закони са били изключително слаби и описа като странно как рецензентите на Петър Илиев не забелязали плагиатство през 2015 г., а чак като влязъл в политиката.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *