• пт. мар. 29th, 2024

Има хронични болести, които причиняват рак

Bychaspic

апр. 14, 2021

В почти всички случаи, ако не лекувате някое хронично заболяване, то може да доведе до рак, уточняват лекарите

 Списъкът с болести, които причиняват рак, не свършва дотук, информира zdrave.to

Лекарите обясняват, че в случай на хронични заболявания при хората имунитетът им се намалява – резултатът е по-слаба защита на организма срещу онези клетъчни увреждания, които задействат развитието на туморни процеси.

Такива промени в клетъчните структури допринасят за неконтролираното деление и появата на огнища на възпаление, които могат да станат мястото на дислокация на бъдещите тумори.

Медицинските експерти включват гастрит с ниска киселинност, както и стомашна язва, хепатит В и С, мастопатия, ерозия, дисплазия (анормално развитие на тъканите) като предракови състояния.

„В почти всички случаи, ако не лекувате хронична болест на червата, човешки папиломен вирус и вируси на Epstein-Barr, тези заболявания водят до рак„, посочват медицински специалисти.

Също така лекарите добавят, че появата на нови усещания, които изпитва човек, който знае за хроничното му заболяване, може да бъдат тревожен знак. Според лекарите, ако на фона на хронично заболяване се наблюдава намаляване на апетита, рязка загуба на тегло и постоянна слабост, а температурата се повишава и се появява усещане за емоционална депресия, това може да показва развитие на рак.

Друг „помощник“ на рака е ХИВ. Експертите заявиха, че наличието на това заболяване увеличава вероятността от лимфом, саркома на Капоши, рак на шийката на матката, ректума, кожата и белите дробове

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *