• пт. апр. 19th, 2024

И този октомври ще преместим часовниците на зимно време

Bychaspic

окт. 2, 2021

Въпреки че Европейската комисия преди три години предложи да се премахне сезонната смяна на часовниците, държавите членки все още не са постигнали съгласие по този въпрос и изглежда няма да го направят в обозримо бъдеще, съобщава Хина.

В неделя, 31 октомври, ще преместим стрелката на часовника“, заяви говорителят на Европейската комисия Стефан де Кирсмакер.

Промяната на лятно и зимно часово време трябваше да приключи през 2019 г., след като бившият председател на ЕК Жан Клод Юнкер го предложи за целия Европейски съюз през 2018 г., оставяйки членовете да решат дали да запазят лятно или зимно часово време, предава БГНЕС.

Предложението беше подкрепено от Европейския парламент през 2019 г., но трябва да бъде прието от държавите членки. В момента няма индикации, че предложението може да получи тяхната подкрепа.

Въпросът сега е в ръцете на държавите членки, каза говорителят Де Кирсмакер. Европейските транспортни министри през декември 2018 г. решиха да отложат решението за премахване на сезонното преместване на стрелките на часовниците до 2021 г., но оттогава нищо не се случи.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *