• пт. мар. 29th, 2024

И утре ни очаква слънчево време, градусите до 17

Bychaspic

ян. 3, 2022
И утре ни очаква слънчево време, градусите до 17

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще е разкъсана, ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София – около 1°.

Утре ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от юг и ще е слаб. Ще остане топло с максимални температури между 12° и 17°, в София – около 12°.
 
Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад.  Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра – около 2°.

В сряда в Северна и Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър и ще остане топло за периода. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. В Югозападна България и западната част на Горнотракийската низина ще е почти тихо и през по-голямата част от деня ще бъде с ниска облачност и намалена видимост, а температурите ще са чувствително по-ниски.

В четвъртък след обяд в Дунавската равнина вятърът ще се смени със северозападен, облачността ще се увеличи.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *