• пт. мар. 29th, 2024

Кандидатите за президент да не повтарят гафовете с „тоалетната“ на Първанов и „брака“ на Радев

Bychaspic

окт. 2, 2021

„Много различно е професор от генерал от гледна точка на управленски умения. И двамата са били управляващи в някакъв ресор. Втората разлика е в цялата социализация за това, как се взимат решения. Отделно има чисто личностни разлики. Плюсът е, че имаме двама реализирали се хора, които по-скоро могат да дадат, отколкото да вземат“.

Това заяви политологът Татяна Буруджиева по повод битката за „Дондуков“ 2 между проф. Анастас Герджиков и Румен Радев.

„От вчера съм изкушена да дам съвет на всички кандидати – избягвайте агресията и негативната кампания. Кампаниите срещу Георги Първанов, че бил от село, че не знаел английски език, в каква тоалетна ходел и т.н. не сработи. По същия начин не се получи и с Румен Радев, около когото се говореше дали бил женен или не. В Софийския университет ректорът е принуден да работи с останалите и трябва да свършат заедно една работа. Това е големият плюс на проф. Анастас Герджиков. На ГЕРБ ѝ трябваше да покаже фигура и да я препоръча на обществото, за да покаже, че може да работи заедно с хората. Много е важно за партията да постигне подобно убеждаване. Това показва и друго – че ГЕРБ излиза от изолацията, в която е попаднала“, каза още Буруджиева.

„Първият въпрос е защо партиите предпочитат инициативни комитети. Представете си, ако Атанас Атанасов спечели по-малко проценти за президент, отколкото партията му за парламент. Звучи страшно лошо. Затова се правят комитети, за да се избегнат рискове.

Изборите за Румен Радев ще са много трудни. На втория тур ще има много ниска избирателна активност. В случая с Лозан Панов имаме опит за надигане на вълна срещу останалите кандидати. Ще има разцепване при електората на „Демократична България“. Остава въпросът дали избирателите на ДБ ще си направят труда да гласуват за Румен Радев“, коментира политологът.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *