• чт. апр. 18th, 2024

Кирил Петков назначи двама заместник-министри

Bychaspic

апр. 27, 2022

Със заповед на премиера Кирил Петков са назначени двама заместник-министри, съобщи Правителствената информационна служба.

Валентин Чамбов е назначен за заместник-министър на земеделието. Магистър е по горско стопанство, като е завършил Лесотехническия университет в София. Член е на Управителния съвет на Съюза на лесовъдите в България. Чамбов е дългогодишен служител на Изпълнителната агенция по горите. Участвал е в множество работни и експертни групи към органите на Европейската комисия в Брюксел.

На длъжността заместник-министър на отбраната е назначен полковник Станимир Георгиев. Завършил е специалност „Инженер по експлоатация и ремонт на свързочни и РТО средства“, както и магистърска степен „Инженер по радиоелектроника“ във ВВВУ „Георги Бенковски“. Магистър е и по военно дело във Военна академия „Г.С Раковски“.
Обучавал се в стратегически курсове в САЩ, Франция, Германия и в Колежа по отбрана на НАТО в Рим.

Полковник Станимир Георгиев е работил в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа – AFNORH, Брунсум, Нидерландия. Бил е в постоянната делегация на България в НАТО. В Главната квартира на НАТО в Брюксел е бил щабен офицер по развитие на отбранителните способности в дирекция „Инвестиции в отбраната“ на Международния секретариат на НАТО. Георгиев е дългогодишен служител на Министерството на отбраната.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на образованието и науката е освободен Константин Хаджииванов.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *