• чт. мар. 28th, 2024

Кирил Петков се надява на нов шеф на КЕВР през януари – да е с опит и мотивация

Bychaspic

ян. 2, 2022

Посрещам годината с надежда и с чувство на отговорност. Комуникирахме добре с избирателите, сега трябва да покажем, че това, което сме обещали, можем да го постигнем.

Това каза премиерът Кирил Петков пред Нова тв, предаде БГНЕС.

Политиците трябва да са служители на народа, но целите ни трябва да са споделени с хората. Ако искаме истинска промяна, не можем да стоим в апартаментите си, да гледаме телевизия, и да казваме на политиците „давайте“. Моята отговорност като премиер е по-голяма, но всеки има отговорност: дали ще си затворим очите като виждаме нещо нередно, дали ще си поставим ваксина или не, дали ще изчистим снега пред вратата си – това е лична отговорност. Ако искаме България да се промени, трябва да осъзнаем, че това е лично дело, каза Петков.

Всеки един проблем, който чувам по новините, вече е мой проблем, допълни той.

Още по темата

29 дек 2021 08:10

28

23 дек 2021 13:16

25

Относно увеличението на цената на газа, премиерът каза, че второто решение на КЕВР показа, че тя не си върши работата както трябва. „Неговата цел е да се съобразява с пазара, но и да измисли начин крайните потребители да са защитени“. Беше изненадващо увеличението от 30% на газа, защото цената на газа на международните пазари намаля в последната седмица. И човек да хване предишната тенденция на увеличението, не е добре. КЕВР трябва да влиза дълбоко в енергийните дружества и да може крайната цена да е оптимална за крайните потребители.

Видях как на закрито заседание КЕВР реши да вдигне цената. Това показа ниво на преднамереност, но със сигурност показа и нулева защита на потребителите. Надявам се енергийната комисия в НС да подмени председателя с изтекъл мандат, каза Петков.

Надявам се новият орган да има съвсем различен подход към цените. Смяната на председателя ще е добра стъпка в правилната посока. Изненадващи решения, които не са базирани на проверка и анализ, не ми харесват, допълни премиерът.

Новият човек трябва да е с подходящия опит, мотивация и експертиза да работи за потребителите, каза той.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *