• пт. мар. 29th, 2024

Кметът на Русе Пенчо Милков приветства новия областен управител Анатоли Станев

Bychaspic

ян. 14, 2022

Кметът Пенчо Милков поздрави новоназначения областен управител на Област Русе Анатоли Станев за встъпването му в длъжност.
В обръщението си към него Пенчо Милков подчерта важността от взаимодействието между държавната и общинската администрации и декларира своята увереност, че заедно с новия областен управител ще работят за развитието на Русе.

„Сигурен съм, че приемате тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължите добрите традиции в управлението на Област Русе. Надявам се, че добрите отношения между Общината и Областната администрация ще се запазят и развият в интерес на просперитета и благоденствието на жителите на Русе и региона. Уверен съм, че заедно ще реализираме бъдещи планове за развитието на прекрасния ни град и за постигане на по-висок стандарт на живот за жителите в общината“, каза още Пенчо Милков.
От своя страна Анатоли Станев заяви, че Областна администрация под неговото ръководство ще продължава да бъде институция, която е близо до гражданите. По думите му, той ще работи активно и за това доверието в държавната власт да бъде възстановено.
„Дългогодишното познанство между мен и г-н Милков, засилените контакти през последната година и половина между Общината и РИОСВ, както и професионалната ни биография в областта на правото, допълнително ще засилят интензитета на съвместните ни действия и доброто сътрудничество“, подчерта Станев.
По време на срещата двамата начертаха първите стъпки във взаимодействието си, като изведоха основните приоритети и предизвикателства, които стоят пред областната и общинската администрация. Кметът и областният управител се обединиха около разбирането, че Северна България трябва да получи нужното внимание от държавата, която през последните десетина години е инвестирала недостатъчно публични средства за инфраструктурни и икономически проекти. Обсъден бе и проблемът с чистотата на въздуха, която двамата определиха като ключова за подобряване на условията за живеене в Русе.

Пенчо Милков подари икона с лика на Св. Георги Победоносец, който е закрилник на Русе, и пожела на новия областен управител сили и идеи за реализирането на политики в интерес на гражданите.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *