• пт. мар. 29th, 2024

Кризата на доверието в политиците е заради липса на такова у себе си

Bychaspic

окт. 1, 2021
„Наблюдава се криза на доверието. Не само към институции или лидери, усещането, че всеки трябва да се спасява по единично“, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR психологът д-р Пламен Димитров.

По думите му кризата се дължи на липсата на доверие в себе си и загубата на усещане.

„Социално-икономически нямаме този напредък, към който се стремяхме. Отлагането му изтощава. Травматичното преживяване, което ще трае поколения, има криза на идентичността. Нямаме политическа стабилност, защото практически политическите структури, които са призвани да представляват, не се припознават в хората, като техни реални представители. Те играят друга игра, която зависи от екзогенни фактори, не толкова от електората“, посочи психологът.

Още по темата

18 авг 2021 20:53

62

Д-р Пламен Димитров сподели, че близо 67% от негласуващите демонстрират остри невротични реакции, когато става дума за участие.

„Политическата борба не е място за политически трупове. Тогава хората избягват да участват и да се ангажират. Това е големият проблем на обществото ни. Ние нямаме легитимност на тези хора, устремени към власт. Доверието изтънява и дори се превръща в една генерализация, че нищо добро не ни очаква. Насажда се нещо, което ни води

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *