• ср. май 1st, 2024

Лозен на протест след убийството, искат постоянен полицай в селото

Bychaspic

авг. 5, 2023

“Потресени сме. Време е Лозен да получи адекватна помощ. Време е Лозен, който е на площ от 92 кв. км., да получи постоянно полицейско присъствие. Имаме един служител, отскоро са двама, но докато няма изнесен полицейски участък, мисля че няма да се случи промяната”. Това заяви за БГНЕС кметът на село Лозен Георги Младенов.

Тази вечер жители на софийското село Лозен излязоха на протест. Сутринта край селото бяха открити телата на двама души – 18-годишно момиче, и 33-годишен мъж.

Милена заяви за БГНЕС, че е време вече да има справедливост. “Искам да бъда спокойна за децата си, утре могат те да са жертвите. Ако имаше наказание миналата година, когато същият извършител уби едно момиче, тези две деца сега щяха да са живи”, каза още тя.

Мария Иванова живее в Лозен от 40 години. “Детето ми е на шест години, такива неща се случиха и миналата година. Вече ме е страх, защото дъщеря ми след години ще стане на 18”, каза протестиращата, след което подчерта, че със сигурност трябва да има 24-часово полицейско присъствие в селото. “За мен това е кауза. Тези млади деца носят букети, цветя, палят свещи, жестоко е. Тези зверства трябва да приключат, има закон, който трябва да се спазва”, уточни Мария Иванова.

Задържаният за двойното убийство днес е с висяща присъда за друго убийство през миналата година. “Присъда обаче няма, ако не се съберем утре или други ден, това момче отново ще бъде сред нас, и ако му е простено три убийства, следващия път той ще е с калашник и ще изпозастреля всички”, подчерта жителката на село Лозен, след което сподели, че е познавала заподозрения мъж – Ч. Б. задочно. “Той работеше в магазин, всички от селото сме общували с него. Дадоха му работа, защото след като съдът го е пуснал, мислехме, че този човек е невинен”, подчерта Мария Иванова.

Росица Вълчанова заяви, че е тук, за да даде своята съпричастност към семействата на жертвите и такива трагедии да не се случват отново. “Крайно време е да се сезират органите и виновните да бъдат наказани справедливо. За родителите на тези деца няма да има спокойствие”, каза Росица Вълчанова. Тя също смята, че трябва да има постоянно 24 часово присъствие в селото.

Още по темата

5 авг 2023 12:08

94

Труповете на двама души – момиче на 18 г., и мъж на 33 г., бяха намерени тази сутрин край софийското село Лозен. Жертвите са с огнестрелни рани. Телата на мъжа и жената са изхвърлени в покрайнините на селото, на около 500 м. едно от друго. За престъплението е задържан 34-годишният Ч.Б., който преди година е убил друго момиче от селото.

От прокуратурата по-рано днес съобщиха, че той е с висяща присъда, но делото е за „непредумишлено убийство“. Жертвата тогава също е било младо момиче, открито със следи от душене. И днешните жертви – мъж на 33 г. и момиче на 18 г., са от селото. Момичето, убито преди година, също е от селото.

По време на протеста днес жителите на селото положиха цветя и запалиха свещи в памет на двете млади жертви.
 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *