• чт. мар. 28th, 2024

Луджев: Борисов е ошашавен, хвърля се безразборно в търсене на изход

Bychaspic

апр. 8, 2021

„Изборният резултат води към край на политическата доминация и на управлението на ГЕРБ и към съществена промяна в парламента с влизането на млади хора, които преди не са били свързани с политическата система. Създава се възможност за политическа доминация на т.нар. протестни партии“.

Това каза пред БНР историкът проф. Димитър Луджев, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров.

Той посочи няколко мерки, които биха прекратили „мафиотското управление на страната“:

„Промени в съдебната система, във Висшия съдебен съвет, в прокуратурата и в следствието, за да могат да се започнат разследвания за злоупотреби с властта. Персонални и функционални промени в службите за сигурност. Трябва да се разбие административната схема, по която работеше режимът „Борисов“.

В предаването „12+3“ проф. Луджев допълни:

„Бойко Борисов е така ошашавен, че се хвърля безразборно в една или в друга посока, търсейки изход за политическата си съдба. Това е неговият бабаитски маниер да показва мускули. Но от това личи страх. С Борисов е приключено… Ако не се направят промени, той може отново да изплува… Ще го бъде страх да се кандидатира за президент. Той е голям нарцис, може и да направи опит, но няма на какво да разчита“.

Според историка едни нови избори ще произведат различна ситуация:

„Служебният кабинет, който трябва да ги организира, няма да допусне измами. Ще се направят промени в Изборния кодекс, за да се преодолеят недостатъци на изборната система. Тогава ще гласуват и повече хора. Резултатите ще са по-добри за формациите на промяната“.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *