• сб. апр. 20th, 2024

Любомир Стефанов: Управляващите играят ad hoc, всичко потъна в мъгла

Bychaspic

май 18, 2022

„Управляващите играят ad hoc, отваря им се възможност – скачат върху нея. Липсва стратегия.“ Това каза в интервю за БНР Любомир Стефанов, политолог и преподавател в Нов български университет.

Политологът е на мнение, че липсват дългосрочни мерки, а виждаме мерки „тук и сега“, които нямат хоризонт и не ги виждаме „на 6, 12, 24 месеца“.

„Не усещаме следизборното споразумение да е реализирано в пълнокръвна, сбъдваща се управленска стратегия. Всичко потъна в мъгла и нещата започнаха да се случват ден за ден.“

„ИТН си носят кръста и той е свързан с политическото бреме, което сами си навлякоха от миналата година. Няма начин да нямат комплекс за малоценност и за пропуснати възможности“, отбеляза Стефанов в предаването „Преди всички“.

По думите му сме в „навалица от кризи, криза върху криза“.

„Това откупване от всякакви протестиращи интереси на гражданското общество е стара българска традиция. Не е измислена от вчера и не е измислена от ГЕРБ“, коментира Стефанов. Според него това не е полезно, защото създава грешно впечатление как се управлява държавата.

Не е правилно властта на всеки, който поиска нещо, веднага „да му затъква устата с нещо“, подчерта Любомир Стефанов.

По думите му трябва да се помага на онези, „които са на ръба на изпадането, да не бъдат маргинализирани“.

„Държавата помага на всеки според нуждите му, а не според желанията му. Сега става ясно колко много митологеми и брадати лъжи са бродели в нашето пространство относно руския газ“, изтъкна още Стефанов.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *