• пт. мар. 29th, 2024

Над 80 дървета бяха засадени в русенски детски градини

Bychaspic

апр. 9, 2021

Повече от 80 дървета бяха засадени днес в 13 детски градини в Русе. Инициативата е на Сдружение Лайънс клуб „Сексагинта приста“ с участието на децата от ЛЕО клуб Русе и е под мотото „Не бъди дърво, засади такова“.

Идеята е младото поколение да допринася активно за превръщането на Русе в зелен град.
За да разберат децата всичко важно за засаждането и развитието на растенията, агрономът д-р инж. Боян Богомилов показа в детска градина „Снежанка“ 2 как се създава овощно дръвче. Той разясни на най-малките и правилата за отглеждане и съхранение на растенията.
“Опазването на околната среда включва не само засаждането на дървета, а и грижата за тях след това”, напомни агрономът.
На събитието присъстваха още заместник-кметът Димитър Недев и началникът на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ в Община Русе Таня Тодорова.
Дръвчета, сред които дъб, ясен, явор, албиция, дървовидна ружа, туя и различни плодни видове, съобразени със сезона на зреене, бяха засадени и в детските градини „Звездица“, „Червената шапчица“, „Пролет“, „Детелина“, „Русалка“, „Здравец“, „Радост“, „ИАЕ“, „Пинокио“, „Незабравка“, „Чучулига“ и „Ралица“.

Лайънс клуб – Русе „Сексагинта приста“ ще продължи своята инициатива и през следващата седмица, като се очаква още 9 училища в града да се сдобият с дръвчета и растения.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *