• пт. мар. 29th, 2024

Нахлува по-студен въздух, жълт код за обилни валежи

Bychaspic

ян. 10, 2022

Облачно и дъждовно започва новата седмица. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна, а с нахлуването на по-студен въздух постепенно ще преминават в сняг.

Жълт код за обилни валежи от дъжд и сняг е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и София-област, а за дъжд е обявен за Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

Денят ще започне с температури от 2 до 8 градуса, по морето – до 7-8. Преди обед ще превалява дъжд над южните и източните райони. Следобед ще бъде облачно с превалявания в западната половина от страната. Ще духа умерен източен вятър със скорост до 30 км/ч.

Максималните температури в населените места ще са от 2 до 11 градуса, в района на Сандански на места дори ще достига до 12-14, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Във вторник в цялата страна ще вали сняг, по-интензивно в Западна България и в Рила и Родопите, с условия за виелици. В сряда слаби снеговалежи се очакват в западните райони, а на изток облачността ще се разкъсва.

В четвъртък и петък над западните райони ще има повече слънце, но ще бъде студено и мразовито, като дневните температури ще достигат едва 0-1 градуса. Над източните райони слабо ще превалява сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.


 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *