• пт. мар. 29th, 2024

Неутрализираната банда за изборни измами плащала за гласове за Васил Божков

Bychaspic

апр. 14, 2021

Неутрализираната от прокуратурата, съвместно с органите на МВР и ДАНС, организирана престъпна група за купуване на гласове, за която по-рано съобщиха подробности от държавното обвинение, е работила в полза на укриващия се от правосъдието в Дубай хазартен бос Васил Божков. Това съобщава „Правен свят“, като се позовава на източници от разследването.

Първоначално действията по образуваното досъдебно е започнало в Районна прокуратура-Пловдив. От държавното обвинение съобщиха единствено, че по него към наказателна отговорност са привлечени три лица.

Събрани са доказателства за участието в групата и на лице, ползващо се с имунитет в качеството на кандидат за народен представител.

Организатор и ръководител на групата е собственик и управител на няколко търговски дружества, поддържал непрекъсната пряка връзка по телефона с лидер на политическата партия.

Получените указания и информация били предавани от него на други участници, посочиха от обвинението.

Финансирането на схемата обаче идвало директно от лидера на партия „Българско лято“ Васил Божков, която се яви на изборите чрез партията-мандатоносител „Българско национално обединение“. Последната предостави 100% от своите листи на хазартния бос, поради това, че собствената му формация не успя да се регистрира за изборите на 4 април.

„Правен свят“ припомня, че на изборите за евродепутати преди две години партията „Българско национално обединение“ издигна кандидатурата на Евгения Банева, която е подсъдима заедно със съпруга си Николай Банев за тежки умишлени престъпления.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *