• чт. мар. 28th, 2024

Нинова към операторите: Без нови цени докато тече съдебният процес

Bychaspic

ян. 11, 2022
Нинова към операторите: Без нови цени докато тече съдебният процес

Снимка: БГНЕС

В момента повишаването на цените е въпрос от най-висок обществен интерес. Съдът се е произнесъл и оставя без уважение жалбата на Теленор за отмяна изцяло на предварителното изпълнение на нашата заповед и дава възможност това определение да се обжалва пред ВАС. Това е една малка победа в желанието ни да помогнем на гражданите в тези трудни моменти, коментира министърът на икономиката Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Спечелихме делото на първа инстанция, ще продължим тази политика докрай, каза Нинова. Не повишавайте цените докато тече този процес, повишаването ще бъде незаконно, заради заповедта, която издадохме, нейното предварително изпълнение и признанието на съда. Не пращайте на хората тези SMS-и това е подвеждаща информация, не можете да вдигате цените докато тече съдебният процес, обърна се Нинова към мобилните оператори. Дори да се обжалва определението на съда, ние ще продължим същата политика, защитата на потребителите става цел номер едно на екипа на Министерството на икономиката и индустрията, добави още Нинова.

„Ние се подчиняваме на няколко неща – да защитим хората и всичко да е в рамките на закона. Моля, ако гражданите преценят, че са ощетени, да се обръщат към Комисията за защита на потребителите. Хората нямат възможност сами да си водят делата, да си намерят адвокат – особено в малките населени места, да си платят разноските по делото, да пътуват до София. Ако се чувствате безсилни сами да се защитите – ние сме на ваша страна и ще ви защитим“, подчерта вицепремиерът.

Запитана дали е водила разговори с представители на мобилните оператори, Нинова заяви, че такава кореспонденция е имало, както изисква законът и подзаконовите нормативни актове.

„Получихме писмено становище от тях, то е отчетено. Съдът отхвърли мотивите им като несъстоятелни“, каза още тя.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *