• пт. мар. 29th, 2024

Ню Йорк посрещна Нова година с традиционното спускане на кристалната топка на „Таймс скуеър“

Bychaspic

ян. 1, 2022

Ню Йорк посрещна новата 2022 година с традиционното спускане на кристалната топка на „Таймс скуеър“, предаде Асошиейтед прес.
Хиляди хора стояха един до друг на „Таймс скуеър“ и отброяваха секундите до спускането на 6-тонната топка, което става точно в полунощ местно време и ознаменува свършека на миналата и началото на новата година.

Присъстващите на събитието бяха около 15 хиляди, много по-малко от десетките хиляди, които обикновено се събират, за да наблюдават емблематичното спускане, отбелязва Асошиейтед прес.

Топката се спусна в момент, в който американската нация се опитва да се зареди с оптимизъм, че най-тежките дни от коронавирусната пандемия вече са в миналото. Вчера здравни специалисти предупредиха, че тържествата с прекалено много хора по случай настъпването на Новата година не са добра идея предвид бързото разпространение на варианта Омикрон на коронавируса.

На миналогодишното спускане на кристалната топка на „Таймс скуер“ заради пандемията не бяха допуснати хора, припомня Асошиейтед прес.
Макар броят на присъстващите на събитието тази година да бе по-малък, на него присъстваха много хора, като част от тях са дошли от далечни населени места, за да го наблюдават.

Местните власти настояха спускането на кристалната топка на „Таймс скуеър“, който е едно от най-популярните места на света, да бъде проведено с участието на хора, за да бъде показана решимостта на Ню Йорк да се възстанови от коронавируса.

Източник БТА

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *