• пт. мар. 29th, 2024

По-кратък срок на карантина и изолация у нас

Bychaspic

ян. 11, 2022
По-кратък срок на карантина и изолация у нас

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Периодът за изолация ще бъде съкратен от 14 на 10 дни и на карантината от 10 на 7 дни. В много държави за хора с бустер даже изобщо няма карантина. Скоро ще ви информираме за националната мярка, съобщи здравният министър прод. Асена Сербезова, предаде БГНЕС. От своя страна държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира, че участниците в заседанието на КСНС вероятно ще влязат в новите по-съкратени срокове за карантина.

Още по темата

11 яну 2022 06:27

278

10 яну 2022 19:00

93

10 яну 2022 17:00

92

В зависимост от това кой какъв имунен статус има – има ли бустер или не, ще бъде поставен под различен срок карантина, каза той.

Днес ще се проведе съвет по имунопрофилактика, а по-късно през деня ще заседава Пандемичния комитет.

След провеждане на заседанието на консултативния съвет при президента в понеделник, председателят на парламента се почувствал зле и след направен тест е установено, че е положителен за COVID-19.

Тази сутрин от правителствената пресслужба съобщиха, че президентът Радев и екипът му се изолират, както и премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова. В заседанието участваха председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, вицепремиерът Асен Василев, министърът на отбраната Стефан Янев и др.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *