• вт. апр. 16th, 2024

По-строги мерки срещу COVID-19 в област Габрово

Bychaspic

окт. 4, 2021
По-строги мерки срещу COVID-19 в област Габрово

Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

По-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 са в сила от днес в област Габрово, която от няколко дни е в тъмночервената зона по заболеваемост.

Учениците ще се обучават на ротационен принцип.

От 4 до 10 октомври класовете 7, 8 и 12 ще се обучават присъствено, а останалите минават онлайн, от 11 до 17 октомври присъствено ще се обучават 5,6,9,10 и 11 клас, а останалите ще учат в електронна среда. В училище остават децата от 1 до 4 клас.

Детските градини и ясли остават отворени, като ще работят при строго спазване на мерките. Организираните групови туристически пътувания от област Габрово се забраняват.

Преустановяват се свижданията в болници и специализираните институции. Преустановяват се провеждането на присъствени групови занимания в езикови, образователни и други обучителни центрове, танцови, музикални други школи.

Преустановява се и провеждането на всички масови мероприятия от обществен и частен характер. За заведенията за хранене, барове, дискотеки и казина за посочения период продължават да важат и сега действащите мерки, уточнява Bulgaria ON AIR.


 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *