• вт. апр. 30th, 2024

Председателят на СОС Георги Георгиев: Нека посрещнем Нова година с любов, а не с гърмежи на бомбички

Bychaspic

дек. 31, 2021

Нека посрещнем Нова година с любов, а не с гърмежи на бомбички. Това се казва в поздравление от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Скъпи съграждани, нека новата година ни донесе здраве и благоденствие. Днес, повече от всякога, оценяваме традиционното за народа ни пожелание за здраве като най-важното в дневния ни ред.
Грижете се за близките си. И за непознатите – като спазваме всички здравни мерки и съветите на всеотдайните ни лекари. Само заедно можем да преминем през изпитанията!

Нека покажем, че ни е грижа за другите, като проявим повече солидарност и съпричастност към различните. Да сме толерантни не само на думи, но и в ежедневието – да започнем с малки жестове на приемане. Животът е твърде кратък, а ние сме твърде малко, за да намираме все нови и нови причини да се делим и отчуждаваме. София е град, богат със своите граждани. Столицата ни е толкова пъстра и жива, защото сме много и сме различни. Нека го оценяваме и приемаме“, посочва той.

„Общинският съвет ще продължи решително да се противопоставя на всяка агресия и демонстрации на неприемане и ще подпомага гражданските организации в усилията им за равноправие. Нека проявяваме нетърпимост към всяка форма на насилие и потискане на друго човешко същество. През изминалата година домашното насилие отне живота на твърде много беззащитни български момичета и жени. Това са загуби, които не можем да позволим – в името на нашите майки, сестри, любими, колеги, в името на човечността и най-вече – на достойнството ни като град и нация. Затова да не си пожелаваме, а да си обещаем „Нито една повече!“.

В началото на годината ще обявим и голяма наша инициатива за подкрепа на пострадалите от домашно насилие, която подготвяме с лидери от неправителствения сектор и университетски преподаватели“, пише още Георги Георгиев.

„На търсещите щастие – пожелавам да го открият и задържат до себе си. А когато нещата помежду ви напреднат – можете изцяло електронно да смените постоянния си адрес и да запазите час за гражданския ритуал, за да си кажете „да“, отбелязва той.

През изминалите три месеца на своите заседания Столичният общински съвет прие над 200 решения – с които разрешихме точно толкова конкретни проблеми на София:
– изграждането на нови, така необходими детски градини и ясли по екшън-плана на кмета г-жа Фандъкова, по който през 2021 г. са завършени общо 11 детски градини, още 13 нови сгради се строят и в момента, а се проектират 16 нови сгради, които ще бъдат изградени следващата година;
– инвестиции и строителството на два нови спортни комплекса за децата на София;
– изграждането на нови улици и булеварди за свързването на постоянно привличащия хора столичен град;
– отваряне на бус лентите за училищни автобуси за над 2000 ученици, с които ще спестим поне по 20 минути на ден на техните семейства;
– закупуване на най-модерна апаратура за общинските здравни заведения;
– подкрепа на културните дейци и гражданските активисти;
– започнахме процедури за изграждане на три паркинги за над 700 автомобила в кварталите – в „Надежда“, „Слатина“ и „Студентски град“, наред с откритите три нови паркинга на метрото в „Овча Купел“ за над 720 автомобила;
– Отличихме заслужилите наши съграждани за приноса им към София и нацията ни.

Начело с кмета на града, на която искам да пожелая здраве и сили през новата година, за него се грижат 61 общински съветници. С колегите ми ще продължим с новото темпо на работа, обединени по важните за града ни въпроси и гледащи към бъдещето на София с визия и ентусиазъм“, заявява Георгиев.

„На многая лета!“, завършва той.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *