• пт. апр. 19th, 2024

Представители на ДПС се срещнаха с делегация на българите в Северна Македония

Bychaspic

окт. 28, 2021

Заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев и евродепутатът Илхан Кючюк проведоха работна среща с представители на българската общност в Северна Македония.

„ДПС за нас е надежден партньор, с който можем да си сътрудничим. Ние сме онази част от обществото, която най-силно иска членството на Република Северна Македония в ЕС да стане факт. Но най-важната тема е темата за равенството и ние очакваме подкрепа от България и ясни мерки по важните въпроси, свързани с културата, образованието и езика на омразата.“, казаха македонските българи.

Според Илхан Кючюк диалогът трябва да бъде възстановен, защото липсата на информация е най-големият проблем на страните.

„Знаем много малко едни за други, затова е важно да намерим формулата за ефективен диалог. Мостът между държавите са добрите примери и свързаността – общите проекти на медиите, университетите, бизнеса и т.н. Не може да има двоен стандарт за човешките права и свободи, защото те са стожерът на демокрацията. За 30 години ДПС доказа, че е партията-пазител на българския национален интерес и е универсален защитник на правата и свободите на гражданите.“, заяви Кючюк.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев зае категорична позиция, че трайното решение на проблемите на Балканите е всички страни да станат членки на ЕС. По думите му всяка битка за правата и свободите на гражданите се води по-лесно с помощта на мощни европейски съюзници, а интеграцията ще помогне за постигане на всички цели и каузи.

Делегацията на българската общност включва представители на Политическа партия Граждански демократичен съюз (ГДС), на сдруженията „Културен център „Иван Михайлов“-Битоля, „Трибуна“-Прилеп, „Македонско българско приятелство“-Скопие, „Коридор 8“-Скопие, „Интеракция“-Охрид, „Единство“-Кочани.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *