• вт. апр. 16th, 2024

Радев: Да не забравяме основните въпроси за решаване със Скопие

Bychaspic

ян. 20, 2022

Има много позитивни сигнали от посещението на премиера Кирил Петков в Скопие, смята президентът Румен Радев.

В отговор на въпрос на журналисти, той каза още, че всяка стъпка, която води до задълбочаване на нашите отношения, трябва да бъде подкрепяна.

Още по темата

19 яну 2022 11:03

357

18 яну 2022 14:43

178

Надявам се обаче, както заявих вчера и от парламентарната трибуна, наред с всички усилия за подобряване на свързаността, за инвестиции, за икономика, сътрудничество, да не забравяме основните въпроси, които трябва да бъдат решени и реално ще отключат вратата за начало на преговори, заяви Радев.

Той изреди –  вписването на македонските българи в конституцията наравно с другите части от народи, прекратяване на езика на омразата и на всякакви посегателства върху българската история и култура.

Попитан за промени в Конституцията, Радев коментира, че за отварянето на основния закон трябва да има консенсус, дебат, обществено съзряване, че тези промени са необходими и, най-важното, трябва да има и парламентарно мнозинство. Дебатът е назрял, отговори президентът на въпрос дали според него е дошъл моментът за отварянето й.

Радев определи като бягство от истината напускането на ГЕРБ на пленарната зала по време на словото му за встъпване във втория му мандат в сряда.

В столичния ж.к. „Люлин“ президентът участва в тържествена церемония по случай първа копка на новостроящия се православен храм „Св. Патриарх Евтимий Търновски“. На събитието приства и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *