• вт. апр. 16th, 2024

Робърт Де Ниро разказа как продавал домати в съседна Сърбия

Bychaspic

апр. 17, 2021

Морално и емоционално актьорът се чувства сърбин

Малко хора знаят, че холивудският актьор Робърт Де Ниро е голям фен на Сърбия. Той е горд баща на шест деца, а най-голямата си дъщеря осиновява, докато е щастливо женен за бившата си съпруга Даяна Абът. По време на своята бременност тя чете романа „Мостът на Дрина“ от Иво Андрич. По-късно и самият актьор също се запознава с разказа на сръбския писател. Дрена Де Ниро е на 49 години, тя също е актриса и е малко известно, че е кръстена на сръбската река Дрина, което е посочено в нейната биография, пише Труд.

В интервютата си Де Ниро често казва, че емоционално и морално се чувства като сърбин и от дълго време има желание да направи исторически филм за Сърбия. Още като студент Робърт пътува из тогавашна Югославия и прекарва няколко незабравими дни със селяните в едно село в Шумадия.

Заедно с дъщеря си Дрена

Де Ниро посещава бивша Югославия през 1967 г. като стопаджия и на излизане от Ниш спира селянин от Чокот, Радован Джокич. Един нишлия превежда това, което Де Ниро разказва на местните жители, и се оказва, че младежът, все още непознат по това време, търси квартира. Джокич го качва в колата си и го приютява сърдечно в къщата си, където актьорът прекара нощта. На следващия ден сърбинът го изпраща на пътешествие, опаковайки му хляб и сирене за из път.

Година по-късно, през лятото на 1968 г., в Чокот се появява автомобил Volkswagen с немска регистрация. Оказа се, че зад волана е не друг, а същия човек, който им гостува предното лято. Този път Де Ниро остава три дни и заедно с домакина си бере домати, кара зеленчуци до пазара в Ниш и ги продават заедно. Бъдещият актьор тръгва от Чокот за Гърция, но качва стопаджия, който му отмъква портфейла. Джокич отново му помага, като му дава пари за пътуването. В знак на благодарност Робърт му предлага камерата си, но сърбинът отказва да я вземе.

Актьорът често наема детегледачки от Сърбия, а от години мъж, който също е сърбин, работи за него в охраната му. Привързаността към сърбите е увенчана с приятелство с Новак Джокович, чиито тенис мачове холивудската звезда не пропуска. „Питат ме защо обичам сърбите? Кой знае, може би имам някои предци от Сърбия„, казва известният актьор.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *